Hvordan opnår du reelle fordele fra dine investeringer og indsatser inden for sikkerhed og compliance? Og hvordan udnytter du en risikobaseret tilgang på tværs af flere perspektiver og organisatoriske niveauer? Vi kan hjælpe dig med at finde svar på dette!
De fleste virksomheder, både i den private og offentlige sektor, oplever stigende antal krav til og et stadig større forretningsfokus på informationssikkerhed og compliance, og risikostyring er ofte det centrale omdrejningspunkt for en organisations sikkerheds- og compliance-kapacitet.
Mængden og omfanget af de krav og regulativer, som de fleste virksomheder skal forholde sig til, ændrer sig og stiger konstant, hvilket kan gøre det vanskeligt at holde trit og prioritere indsatsen. Men de fleste regulativer, direktiver, standarder og best practices – såsom NIS2, NIST, DORA, AI Act, GDPR, ESG, ISO, GxP osv. – har én fællesnævner, som ikke kun er afgørende at kunne mestre, men som også kan være det centrale omdrejningspunkt i en kontinuerlig rejse mod styrkelse af sikkerhed og compliance: Risikostyring.
Risikostyring kan af mange grunde være en kompleks disciplin at mestre. For det første er der mange forskellige kontekster og perspektiver i risikostyring, og for det andet er der talrige interessenter på forskellige organisatoriske niveauer, som alle er afhængige af og arbejder med den samme praksis. Derfor ender risikostyring ofte som en fragmenteret og til dels manuel praksis med begrænset koordinering og samarbejde på tværs af perspektiver og interessenter. Dette fører til en reduceret evne til at nå de ønskede mål og maksimere udbyttet af investeringen i tid og ressourcer.
Vi oplever en markant stigning i forretningsfokus på risikostyring inden for områder som informations- og cybersikkerhed, operationel robusthed samt overholdelse af eksterne regulativer såsom NIS2, DORA og den kommende AI Act. Derudover er der et tilsvarende stigende behov for teknologi, der kan muliggøre fordelene ved simplificering, standardisering og automatisering af relaterede praksisser og processer.
Hvorfor vælge ServiceNow?
Med ServiceNow-platformen og tilhørende rådgivnings- og implementerings-services stræber vi efter at sikre, at organisationer, der investerer i sikkerhed og compliance, opnår både kvalitative og kvantitative resultater, herunder øget kontrol, compliance, operationel robusthed, ‘audit readiness’, ‘license to operate’ samt konkurrencemæssige fordele.
ServiceNow Integrated Risk Management Suiten og relaterede applikationer understøtter en række praksisser, der alle har fokus på risici som en kernekompetence:
- Policy og compliance management
- Risikostyring
- Audit management
- Privacy management
- Third-party risk management
- Business continuity management
- ESG management and reporting
- Security operations
- Vulnerability management.
Ud over de tekniske egenskaber og direkte afledte gevinster, giver brugen af ServiceNow fordele som samarbejde på tværs af forretningsenheder og organisatoriske niveauer – fra forretningsstrategi til IT- og OT-drift, operationalisering af risikostyring gennem hele risiko-livscyklussen, faktabaserede beslutninger samt løbende monitorering og forbedringer.
ServiceNow som enterprise-platform og applikationer til risikostyring er potentielle grundsten i jeres ledelsessystem for informationssikkerhed (ISMS) og understøtter jeres arbejde inden for sikkerhed og compliance.
Hvis du kan genkende dig selv eller din organisation i disse tanker om ServiceNow og integreret risikostyring som nøgleaktører inden for sikkerhed og compliance – eller ønsker at høre mere om, hvordan Devoteam kan hjælpe med at muliggøre de relaterede praksisser – er du meget velkommen til at kontakte os.